Csokoládétorta Amarettokrémmel

Hozzávalók
Csokoládétorta amarettokrémmel Bravico

A teljes süteményhez
1 evőkanál olaj (napraforgó)
Vaj a sütőforma kikenéséhez
8-10 db édes keksz
      (Amaretti, Győri édes)
450g étcsokoládé
40g+20g darált pirított,
      díszítéshez szeletelt mandula
4 evőkanál kukoricaszirup,
      vagy 2 evőkanál méz
4 evőkanál Amaretto likőr
4,5dl tejszín,
      vagy Hulala cukrászati növényi tejszín
Kakaópor díszítéshez

Fentiekből a krémhez
3,4dl tejszín
2 evőkanál Amaretto likőr


Elkészítés

Lecsatolható oldalú, kerek formát használjunk, kb. 18-20 cm sugarút. Vajazzuk ki, majd helyezzünk az aljára sütőpapírt, vagy vonjuk be folpack-val, és olajozzuk be. A darált kekszet és mandulát keverjük össze, majd egyenletesen szórjuk rá az olajozott papírra.

Helyezzük egy fém tálba az apróra tört étcsokoládét, likőrt (krémhez szükséges mennyiséget) és a kukoricaszirupot (helyettesíthető 2 evőkanál mézzel), majd gőz fölött keverjük simára a krémet. Verjük fel a tejszínhabot (krémhez szükséges mennyiséget), és óvatosan keverjük hozzá a kb.: 8 percig hűlni hagyott krémhez. Öntsük bele a tortaformába, és simítsuk el a felszínét. A fóliával letakart süteményt 8 órára tegyük hűtőbe.

A lehűlt tésztát késsel, finoman válasszuk el a tortaforma oldalától. Miután levettük a tortaforma oldalát, helyezzük a tetejére azt az edényt, melyben tálalni fogjuk, és fordítsuk fel. Vegyük le a tortaforma alját és a papírt.

Díszítés
Finoman szórjuk be kakaóporral, majd szeletelt mandulával. A maradék tejszínhabot és Amaretto likőrt keverjük össze, és verjük habbá. A tortaszeletekhez külön tálalhatjuk.