Csokoládés mandulás mézeskalács

Csokoládés mézeskalács Bravico

Nagyon mutatós, finom süteményt készíthetünk mézeskalácsból karácsonyra is.

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók

25 darab elkészítéséhez
80dkg liszt
4db tojás
35dkg porcukor
5dkg margarin
4 evőkanál méz
2 csapott evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
 
Bevonathoz
100g csokoládé
150g szeletelt mandula


Elkészítés

- A lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát keverjük össze egy tálban.

- Adjuk hozzá a tojásokat, a mézet és a margarint.

- Gyúrjuk össze alaposan a tésztát, majd hagyjuk letakarva pihenni fél órát.

- Nyújtsuk ki 4-5 mm vastagra.

- Szaggassunk ki köröket, majd a körök közepéből is szaggassunk ki kis pogácsákat. Így kialakul a koszorúforma.

- A sütőlapra tegyünk sütőpapírt és a kiszaggatott koszorúkat 180 °C-on előmelegített sütőben 5-10 perc alatt süssük meg.

- A csokoládét gőz fölött folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel.

- A kihűlt mézeskalács koszorúkra ecset segítségével vigyük fel a felolvasztott csokoládét, majd szórjuk meg mandula szeletekkel.

Nagyon mutatós, finom süteményt készíthetünk így.

Mézeskalácskörök Bravico


Kisütött mézeskalács Bravico


Mézeskalács kenése csokoládéval Bravico