Cukor-dekoráció

Cukordekoráció 1

Hozzávalók

2 csésze kristálycukor
4 tk. víz
1/4 tk. Meringue por (habcsók por)

Elkészítés


Élelmiszer-színezőanyagok (nem kötelező).
A cukrot és a vizet keverjük össze kézzel, dagasszuk kb. 1 percig a nedves cukrot, amíg nedves homok állagú masszát nem kapunk. A keveréket fedjük le nedves ruhával. Adjunk hozzá 1 / 4 tk. habcsók port és keverjük össze.
Ekkor adhatunk hozzá színezéket. A színezett cukorból sokkal szebb termékek készíthetők.
A kész cukor masszát öntsük bele a formákba. Amennyiben többfajta cukor dekorációt is készítünk, akkor hintsük be kukorica-keményítővel a masszát, így megakadályozzuk, hogy a massza ragadjon. Amennyiben elkészítjük a cukordekorációkat, helyezzük kukoricakeményítővel hintett deszkára és hagyjuk 5 órán át száradni. Amennyiben gyorsítani akarjuk a folyamatot, akkor 200C-on 5-10 percig szárítjuk a sütőben.