Narancsos csokoládétorta

Hozzávalók
Csokoládétorta narancsos Bravico


A tésztához
8db tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1db narancs reszelt héja
1cs sütőpor
50g étcsokoládé,
2 evőkanál kakaópor
margarin a forma kikenéséhez

A fentiekből a krémhez
4dl narancslé
1cs vaníliás pudingpor
3dl tejszín vagy Hulala cukrászati növényi tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál narancslekvár vagy sárgabarack lekvár

Díszítéshez
150g étcsokoládé
50g csokoládéreszelék
narancs szeletek
100g vaj
1 evőkanál porcukor
1 kiskanál kakaópor

Elkészítés

Tészta
A 8 db tojássárgáját különválasztjuk a tojásfehérjétől. A tojásfehérjét habverővel addig habosítjuk, amíg a tálat megfordítva a tojáshab nem esik ki belőle. A tojássárgáját a cukorral, habverő segítségével habosra keverjük, majd belekeverjük a kakaóport, a reszelt étcsokoládét és a reszelt narancshéjat. Ezután az elkészült masszába belekeverjük a sütőport és a lisztet. Miután csomómentesen elkevertük a lisztet, kanállal óvatosan belekeverjük a tojásfehérje felvert habját is vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. A kész masszát beleöntjük a margarinnal kikent, lisztezett, kerek tortaformába, és 170C°-ra előmelegített sütőben megsütjük.

Krém
A 4dl narancslével megfőzzük a vaníliás pudingot, hozzáadva a cukrot. Felverjük a tejszínt, és a puding teljes kihűlése után, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. Aki nagyon édesen szereti, több porcukrot is tehet hozzá.

Torta elkészítése
A megsült, kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük narancslekvárral, vagy sárgabarack lekvárral. A tortát bevonjuk a megolvasztott kb. 150g étcsokoládéval.

Díszítés
A torta oldalát bevonjuk kb. 50g csokoládé-reszelékkel. Tetejét díszíthetjük szeletelt naranccsal és/vagy vajas krémmel (vaj, porcukor, kakaópor habosra keverve).