Csokoládé konyakmeggy

Hozzávalók 1000g késztermékhez

600g étcsokoládé
150g konyakos szeszes meggy
300g fondan (130 C)

Elkészítés

A fondánt kb 80-85 C-ra melegítjük és belemártjuk a meggyet, de vigyázzunk, hogy a fondánt ne folyjon le a meggyről, és ne képezzen szétterülő talpat. A fondántba mártott meggyet hűtőben lehűtjük.
Az előzőleg felolvasztott 29-31 C-os csokoládéból a meggyek aljára kis talpat kenünk. Amikor a talp megkötött, a maradék csokoládéhoz kevés likőrt keverünk. A csokoládénak olyan sűrűnek kell lennie, hogy még folyjon, de a fondantról ne tudjon lefolyni.
A talpazott meggyeket a sűrű csokoládéban egyenként mártóvillával megmártjuk és bonbonmártó pléhen a talpára állítjuk. A dermedést követően csokoládéból csigavonalat húzunk a tetejére.
Az így elkészített bonbonokat csomagolhatjuk fóliába. Elfogyasztásuk 5-6 nap után javasolt, mert addigra a meggy alkoholtartalmától a fondán megolvad és kialakul benne a meggylikőr.