Csokoládé felfújt

Akkor jó a csokoládé felfújt, ha az első süteménybe mélyesztett kanál után kiömlik az olvadt csokoládé. Ennek eléréséhez nagyon oda kell figyelni az elkészítés utolsó perceiben.

Csokoládéfelfújt Bravico
Hozzávalók

150g darabos jó minőségű étcsokoládé
25g plusz 2 evőkanálnyi vaj
2 tojás, plusz 2 tojássárgája
25g cukor
1 evőkanál vanília kivonat
35g liszt

Elkészítés

Sütőt 170 fokra melegítjük. A két evőkanálnyi vajjal 4 kb. 150 ml-es szuflé sütő formát kikenjük, majd elhelyezzük a sütőtálcára.

A vajat és a csokoládét beletesszük egy hőálló tálba. Egy olyan edénybe, melyre a hőálló tál könnyedén ráhelyezhető, vizet melegítünk, majd fölötte megolvasszuk a csokoládét és a vajat.

Habverővel keverjük simára a tojásokat, a plusz tojássárgákat, cukrot és a vaníliát. Keverjük bele a lisztet, majd az előbb felolvasztott csokoládét. A formákat ¾ részig feltöltjük.

10-12 percig, a tészta felemelkedéséig sütjük, mikorra a sütemény már megszilárdul, de a közepe még egy kicsit folyós marad.

A sütőből való kivétel után a süteményt válasszuk el a formától egy kés segítségével, majd finoman fordítsuk ki egy tálcára és azonnal tálaljuk.

Fontos, hogy sütés után azonnal tálaljuk a sütemény. Ezt könnyebben elérhetjük, ha az előre elkészített, formákba öntött krémet hűtőben tároljuk (maximum 1-2 óra) a sütés kezdetéig. Ilyen esetben a sütési időhöz egy-két percet számoljunk hozzá.