Bonbon mézgrillázs

Hozzávalók

500g cukor
500g méz
400g negyedelt kandírozott cseresznye
350g darált kandírozott narancshéj
500g durvára tört pörkölt mogyoró
250g durvára tört mandula
250g durvára tört pisztácia
1500g étcsokoládé

Elkészítés

A cukrot felolvasztjuk, a mézet felforraljuk. A cukorszirupba beleöntjük a felforralt mézet, hozzáadjuk a negyedelt kandírozott cseresznyét és a darált kandírozott narancshéjat. Az így kapott masszát beforraljuk, majd főzés nélkül hozzáadjuk a magvakat. A masszát porcukorral hintett tálcára öntjük, és langyos állapotban 20mm vastag lapokká nyújtjuk. Miután teljesen kihűlt, a lapokat mindkét oldalán csokoládéval áthúzzuk. Dermedés után 20 mm-es kockákra daraboljuk. A lapokat csokoládéba is márthatjuk.