Mentás csokoládéfagylalt

Csokoládéfagylalt mentás Bravico
Hozzávalók

475ml 2,8%-os tej
475ml 30%-os habtejszín
200g cukor
½ teáskanál só
1 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál borsmenta kivonat
3 csepp zöld ételfesték (tetszőleges)
175g apróra reszelt csokoládé

Elkészítés

Egy tálba öntsük bele a tejet, tejszínt, cukrot, sót, vanília kivonatot és a borsmenta kivonatot. A masszát habverővel verjük fel. Adjunk hozzá zöld ételfestéket (nem szükséges), majd tegyük bele az apróra reszelt csokoládét és alaposan keverjük a masszába.

Folytathatjuk fagylaltkészítő géppel: Ekkor a fagylaltgép gyártójának utasítása szerint járjunk el. A fagylaltgép bizonyos időközönként felkeveri a masszát, így összetöri a kialakuló jégkristályokat és levegővel telíti a fagylaltot, így kölcsönözve krémes, könnyű állagot a fagylaltnak.

Vagy habverővel: Amennyiben nincs fagylaltkészítő gépünk, tegyük be a csokoládé fagylaltot a mélyhűtőbe és 3-4 óránként habverővel keverjük a fagylaltot, mert így a kialakuló jégkristályokat össze tudjuk törni. Azt  tudnunk érdemes, hogy bármilyen lelkiismeretesen is kevergetjük a fagylaltot a habverővel, nem tudunk olyan krémes fagyit készíteni, mint a fagylaltkészítő gép.