Gyömbéres bonbon

Karácsonyi gyömbéres bonbonkészítés házilag

Bonbonkészítés házilag karácsonyi gyömbéres Bravico

Hozzávalók

250g étcsokoládé a bonbonhüvelyhez
200g fehércsokoládé
140g habtejszín magas zsírtartalmú (30%)
1/3 lime leve
12g gyömbérpor
30g szobahőmérsékletű vaj
Kb. 20-25db bonbon kapszli

Elkészítés

A 250g étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A bonbon kapszlikat ecset segítségével kikenjük csokoládéval, így alakítjuk ki a bonbonhüvelyt. Akkor lehet szépen leválasztani a csokoládéról a bonbon kapszlit, ha a csokoládé-bevonat elég vastag. Érdemes a bonbon kapszlik oldalát a csokoládéval másodszor is bekenni, amikor a csokoládé a kapszlikban egy kissé már megdermedt. Amíg a bonbon kapszlikban dermed a csokoládé, addig van időnk elkészíteni a bonbonok töltelékét.


A habtejszínt felforraljuk, majd belekeverjük a gyömbért. A gyömbért hagyjuk a tejszínben ázni kb. 10 percig. A fehércsokoládét feldaraboljuk és felolvasztjuk gőz fölött. A gyömbéres tejszínt leszűrjük és ráöntjük a felolvasztott fehér csokoládéra, majd egyenletesre keverjük. Hozzáadjuk a fél lime levét. Amikor a csokoládés keverék 30 fokra hűlt, a szobahőmérsékletű vajat is hozzákeverjük. Az így kapott krémet tegyük hűtőbe, majd kb. 1 óra múlva tortadíszítő nyomózsák segítségével tölthetjük vele a bonbonokat.

A bonbontölteléket nyomózsákba kanalazzuk, majd a nyomózsák segítségével megtöltjük a krémmel a bonbon kapszlikat. Fontos, hogy ne töltsük tele a bonbon kapszlikat krémmel, mert akkor nem marad hely a bonbon talp kialakításának. Egy kiskanál segítségével a krémet egyenletesen elkenjük, majd kissé homorúra alakítjuk a tetejét.

Az így elkészített bonbonokat hűtőbe tesszük kb.10 percre. Majd amikor a krém már megdermedt, az olvasztott csokoládét a bonbon kapszlikban levő krém tetejére kanalazzuk és elsimítjuk. Ismételten hűtőbe tesszük. Amikor már teljesen megdermedt, óvatosan lehúzzuk róla a bonbon kapszli papírját, és a talpára fordítjuk. A kész bonbon tetejét díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, magvakkal. A díszeket a bonbon tetejére egy-egy pötty olvasztott csokoládéval rögzíthetjük. A kész bonbonokat érdemes hűtőben tárolni és 2-3 napon belül elfogyasztani.bonbon kapszli kikenése ecsettel Bravico

gyömbér krém bonbonhoz Bravico

bonbon krém töltése Bravico

bonbon talpazása Bravico