Karácsonyi narancsos bonbon

Ckarácsonyi narancsos bonbon Bravico

Hozzávalók

200g étcsokoládé a bonbonhüvelyhez
130g étcsokoládé
70g tejcsokoládé
105g habtejszín magas zsírtartalmú (30%)
13g méz
1 narancs reszelt héja
1/2 db narancs leve
30g szobahőmérsékletű vaj
Kb. 20-25db bonbon kapszli

Elkészítés

A 200g étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A bonbon kapszlikat ecset segítségével kikenjük csokoládéval, így alakítjuk ki a bonbonhüvelyt. Akkor lehet szépen leválasztani a csokoládéról a bonbon kapszlit, ha a csokoládé-bevonat elég vastag. Érdemes a bonbon kapszlik belső oldalát a csokoládéval másodszor is bekenni, amikor a csokoládé egy kissé már megdermedt. Amíg a bonbon kapszlikban dermed a csokoládé, addig van időnk elkészíteni a bonbon töltelékét.

A habtejszínt összeforraljuk a mézzel, majd belekeverjük a reszelt narancshéjat. A narancshéjat hagyjuk a tejszínben ázni kb. 10  percig.
A 130g ét és a 70g tejcsokoládét feldaraboljuk és felolvasztjuk gőz fölött. A narancshéjas tejszínt leszűrjük és ráöntjük a felolvasztott csokoládéra, és egyenletesre keverjük.
Hozzáadjuk a narancs levét. Amikor a csokoládés keverék 30 fokra hűlt, a szobahőmérsékletű vajat is hozzákeverjük. Az így kapott krémet tegyük hűtőbe, majd kb. 1 óra múlva tortadíszítő nyomózsák segítségével tölthetjük vele a bonbonoka.

A bonbontölteléket nyomózsákba kanalazzuk, majd a nyomózsák segítségével megtöltjük a krémmel a bonbon kapszlikat. A bonbonok tetejét apróra vágott narancshéjjal díszítjük, majd hűtőbe tesszük. A kellően megdermedt bonbonokról óvatosan lehúzzuk a bonbon kapszli papírját. A kész bonbonokat érdemes hűtőben tárolni és 2-3 napon belül elfogyasztani.


bonbon kapszli kikenése ecsettel Bravico

csokival kikent bonbon kapszlik Bravico

bonbon krém töltése Bravico